Здравето на кучето ви

Апетит и хидратация

Кучето трябва да има здрав апетит и да пие достатъчно вода. Ако внезапно промени хранителните си навици или показва недостатъчна хидратация, това може да бъде индикация за здравословен проблем.

Енергия и активност

Забележете дали кучето запазва своята обичайна енергия и активност. Ако забележите значително намаление в движението, безразличие към играчки или прекомерна умора, може да се наложи да се консултирате с ветеринар.

Кожа и козина

Проверете дали кожата на кучето ви е здрава, без възпаления, наранявания или прекомерно изпадаща козина. Прегледайте кожата внимателно за наличието на паразити като бълхи или кърлежи.

Дишане и дихателна функция

Наблюдавайте дали кучето диша спокойно и нормално без затруднения. Прекомерно често или тежко дишане, хъркане или кашлица може да бъдат признаци на проблеми с дихателната система.

Редовни посещения при ветеринар

Редовните посещения при ветеринар са от съществено значение за поддържането на добро здраве на кучето. Ветеринарът ще извърши преглед и ще направи необходимите изследвания за откриване на евентуални здравословни проблеми, дори и ако кучето не показва явни симптоми.  
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *