Кучетата от малките породи, като например йоркове, ши тцу и чихуахуа, са много различни от големите породи, особено по  отношение на храненето им. Те имат по-бърз метаболизъм, по-малки челюсти и зъби, и могат да имат склонност към чувствителен стомах. Затова е много важно да изберете правилните гранули за кучета, за да му осигурите здравословно хранене.  В тази статия ще ви дадем някои съвети как да изберете най-подходящите гранули за кучета от малките породи.

С какво трябва да се съобразите при избора на гранули за кучета?

Изберете гранули, които са специално формулирани за малки породи. Тези гранули са направени със специални съставки и размери, за да отговарят на специфичните нужди на кучетата от малките породи. Внимателно прочетете етикета на опаковката. Трябва да имате представа какво точно съдържат гранулите и да избягвате тези, които съдържат излишни добавки или изкуствени консерванти. Изберете гранули, които са лесно смилаеми. Това ще помогне на кучето  да ги харчи по-лесно и да намали риска от проблеми със стомашно-чревния тракт. Обърнете внимание на:

  • Съставът на храната – при избора на гранули е важно да внимавате какви са съставките в тях. Кучетата от малките породи имат нужда от храна, която е богата на протеини и въглехидрати, за да поддържат здрава мускулатура и енергийни нива. Трябва да изберете гранули, които съдържат висококачествени протеини и въглехидрати, като например пушено пиле, риба и пълнозърнест ориз.
  • Хранителната стойност – както и при храненето на възрастни кучета, е важно да внимавате с количеството храна, която давате на кучето си. Количеството гранули, които давате на малко куче, трябва да бъде адекватно спрямо размера и активността му. Консултирайте се с ветеринарен лекар, за да определите подхода
  • Необходимите добавки – кучетата от малките породи имат нужда от специални добавки в храната си. Например, могат да имат нужда от повече калций и фосфор, за да поддържат здрави кости. Тъй като не всяка марка гранули съдържа необходимите добавки, внимателно проверете етикета на опаковката, преди да я закупите.

Консултирайте се с ветеринарен лекар. Вашият ветеринарен лекар може да ви предложи най-добрите гранули за вашето куче в зависимост от възрастта, теглото и здравословното му състояние. В заключение, изборът на правилните гранули за кучета от малките породи е много важен за тяхното здраве и благополучие. Спазвайки тези съвети и избирайки гранули, които отговарят на нуждите на вашето куче, можете да осигурите на кучето си здравословна и балансирана диета, която ще му помогне да живее дълго и щастливо.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *