Какви витамини да даваме на нашето куче?

Подходящо витамини

Витамин А: Витамин А е важен за зрението, растежа, имунната система и размножаването. Той обикновено се намира в месо, морски дарове и някои зеленчуци.

Витамини от група В: Витамините от група В, включително B12 и фолиева киселина, са важни за метаболизма и нервната система. Те се намират в много продукти, включително месо, млечни продукти и яйца.

Витамин D: Витамин D помага на тялото да усвоява калция и фосфор, което е важно за здрави кости и зъби. Много домашни любимци не могат да синтезират достатъчно витамин D от слънчевата светлина и трябва да го получават от храната.

Витамин E: Витамин E е антиоксидант, който помага за защита на клетките от увреждане. Той се намира в някои растителни масла, семена и зеленчуци.

Витамин K: Витамин K е важен за нормалното кървене. Той се намира в някои зеленчуци и зеленина.

Калций и фосфор: Тези два минерала са важни за здрави кости и зъби. Те обикновено се намират в млечни продукти, месо и някои зеленчуци.

Консултация с лекар

Отново, важно е да се консултирате с ветеринар преди да добавите допълнителни витамини или минерали към диетата на домашния си любимец. Някои домашни любимци могат да имат специфични хранителни нужди в зависимост от възраста, породата, здравословното състояние и други фактори.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *