Здравословното хранене на кучетата е от решаващо значение за тяхното общо здраве и благополучие. Собаките са нашите верни спътници и приятели, и е наш дълг да се грижим за тяхното хранене. В тази статия ще проучим един от водещите брандове в света на кучешката храна – Royal Canin и защо той се счита за избор №1 за здравословно хранене на кучета.

История и задачи на Royal Canin

Royal Canin е френска компания, основана през 1968 г. от ветеринарен лекар с цел да предостави иновативни храни, съобразени с конкретните нужди на кучетата и котките. Оттогава тя се разраства и развива, ставайки водещ световен производител на специализирани кучешки и котешки храни. Задачите на Royal Canin включват:
 • Забележителен научен подход: Royal Canin инвестира значителни ресурси в изучаването на физиологията и хранителните нужди на животните. Този научен подход гарантира, че техните продукти са точно адаптирани към конкретните изисквания на различните породи и възрасти.
 • Индивидуален подход: Royal Canin разработва храни, които отчитат индивидуалните нужди на всяко животно, включително нивото на активност, размера на породата, чувствителността към хранителни алергени и други фактори.
 • Постоянно усъвършенстване: Компанията постоянно обновява своите рецептури и подходи, следейки последните научни открития и нарастващите изисквания на потребителите.

Подкрепа на здравословното развитие

Royal Canin предлага широка гама продукти, съобразени със специфичните нужди на кучетата в различни фази на тяхната живот. Например:
 • Royal Canin за кученца: Специално формулираните храни помагат за здравословното растеж и развитие на малките кученца. Те съдържат правилното съотношение на белтъци, мазнини и витамини, необходими за оптимален растеж.
 • Royal Canin за възрастни кучета: Продуктите за възрастни кучета са съобразени с тяхната активност и метаболизъм, за да им помогнат да останат във форма и здрави през целия живот.
 • Royal Canin за специални нужди: Компанията предлага храни, предназначени за кучета със специфични нужди, като например увеличена подкрепа за ставите, подпомагане на кожата и козметиката или контрол на теглото.

Качество и безопасност

Royal Canin полага сериозни усилия, за да гарантира качеството и безопасността на своите продукти. Те следват стриктни стандарти за производство и контрол, като:
 • Избор на суровини: Royal Canin използва висококачествени суровини, подбрани със специално внимание към тяхната произход и качество.
 • Контрол на качеството: Всеки продукт преминава през най-строгите процеси на контрол, включително тестове за безопасност и качество, преди да бъде пуснат на пазара.
 • Сътрудничество с ветеринари и специалисти: Royal Canin работи с ветеринарни специалисти, за да разработва продукти, които допринасят за здравословното хранене на кучетата.

Избор на продукти за вашето куче

Изборът на правилната Royal Canin храна за вашия куче зависи от неговата порода, възраст, размер и специални нужди. Важно е да се консултирате с ветеринарен лекар или специалист по хранене, за да изберете най-подходящата опция.
 • Royal Canin Mini: За кучета от малки и дребни породи.
 • Royal Canin Medium: За кучета от средни породи.
 • Royal Canin Maxi: За кучета от големи породи.
 • Royal Canin Veterinary Diet: За кучета със специални здравословни проблеми.

Заключение

Royal Canin се нарежда сред водещите производители на кучешка храна по света, благодарение на своя научен подход, индивидуален подход и стриктен контрол на качеството. Качеството на храната, която предоставят, помага за подпомагането на оптималното здраве и благополучие на кучетата в различните им фази на живот. С избора на Royal Canin, вие правите интелигентен избор за хранене на вашия кучешки приятел.
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *